Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)

OVK-besiktning – certifierade kontrollanter

OVK-besiktningen, förkortning för Obligatorisk Ventilationskontroll, är en nödvändig åtgärd enligt Plan- och bygglagen som måste utföras regelbundet för de flesta byggnader.

Denna kontroll är av avgörande betydelse för att säkerställa god luftkvalitet och en hälsosam arbetsmiljö för de människor som bor, arbetar eller vistas i byggnaden.

En korrekt fungerande ventilation är essentiell för att undvika negativa hälsokonsekvenser, särskilt för dem som lider av allergier, astma eller andra andningsproblem.

Vid en OVK-besiktning genomförs en detaljerad granskning av ventilationssystemets olika komponenter, inklusive till- och frånluftsventiler, fläktar, ventilationskanaler och reglerutrustning.

Genom att upptäcka eventuella brister eller problem i ventilationssystemet i tid kan OVK-besiktningen förebygga uppkomsten av mögel och andra fuktrelaterade problem.

Sammanfattningsvis är OVK-besiktningen en viktig åtgärd för att säkerställa en sund inomhusmiljö och förhindra potentiella hälsorisker relaterade till dålig luftkvalitet och fuktproblem.

Välkommen till Ermes – din partner för Sveriges smidigaste OVK-besiktning. Vi är här för att göra processen så enkel och problemfri som möjligt för bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag.

Vi förstår vikten av att ha en väl fungerande ventilation och att följa lagens krav på obligatorisk ventilationskontroll. Därför strävar vi efter att vara tillgängliga för dig på ett enkelt sätt. Oavsett om du behöver nå oss via telefon, e-post, finns vi här för att svara på dina frågor och hjälpa dig genom hela processen.

Är det första gången ni genomför en OVK? Oroa er inte, vi är experterna som kommer att guida er genom varje steg. Från att förklara processen till att bistå med förberedelser inför besiktningen, finns vi här för att underlätta för er.

Har ni svårt att tolka OVK-protokollet eller behöver ni hjälp med att förstå de rapporterade resultaten? Tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för att förklara och to ge er den vägledning ni behöver.

Vi tar även hand om all kontakt och inrapportering till myndigheterna å era vägnar, så att ni kan fokusera på det som är viktigast för er verksamhet.

Och framför allt, vi är öppna för feedback. Vi lyssnar på era åsikter och erfarenheter för att ständigt förbättra våra tjänster och säkerställa att ni är helt nöjda med resultatet.

Med Ermes vid er sida kan ni vara trygga i vetskapen om att ni har valt den mest pålitliga och smidiga partner för er OVK-besiktning. Kontakta oss idag för att börja resan mot en säkrare och mer effektiv ventilation i era fastigheter.

Ermes Ventilation & Energi AB har omfattande erfarenhet och expertis inom OVK-besiktning. Vi är specialister på att säkerställa att ventilationssystemet fungerar korrekt och uppfyller alla lagkrav. Genom våra tjänster kan vi hjälpa bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag att få sina OVK-besiktningar utförda smidigt och effektivt.

Vi på Ermes Ventilation & Energi AB strävar alltid efter att säkerställa att ventilationssystemet fungerar korrekt och uppfyller alla krav för en godkänd OVK-besiktning. Om det redan har utförts en OVK och det har upptäckts fel eller brister, är vi redo att åtgärda dem för att säkerställa att er byggnad når de nödvändiga standarderna för godkännande. Dessutom, om vi vid vår egen OVK-besiktning skulle upptäcka några fel eller brister, är vi beredda att omedelbart åtgärda dem för att säkerställa att ert ventilationssystem fungerar optimalt och att ni uppfyller alla krav. Med vårt engagemang och vår expertis kan ni vara säkra på att er byggnad får den vård och uppmärksamhet den förtjänar för en sund inomhusmiljö.

Vi på Ermes Ventilation & Energi AB utför OVK-besiktningar med högsta precision och noggrannhet. Med vår expertis och erfarenhet kan ni vara trygga i vetskapen om att ert ventilationssystem granskas grundligt och att eventuella brister identifieras och åtgärdas. Kontakta oss för en smidig och effektiv OVK-besiktning som säkerställer att er byggnad uppfyller alla krav för en sund inomhusmiljö.

OVK BESIKTNING

Vår mission på Ermes Ventilation & Energi AB är att erbjuda den smidigaste OVK-besiktningen i Sverige. Vi strävar efter att göra processen så enkel och problemfri som möjligt för bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag.

Hos oss är tillgänglighet nyckeln – du kan enkelt nå oss för att få svar på dina frågor och få den hjälp du behöver. Vi är här för att guida dig genom hela processen, oavsett om det är din första gång med OVK eller om du behöver hjälp med att tyda protokollet.

Vi anpassar oss efter era specifika behov och förutsättningar och tar hand om all kontakt och inrapportering till myndigheter. Dessutom är vi öppna för din feedback och strävar alltid efter att förbättra våra tjänster för att säkerställa din fullständiga tillfredsställelse. Med Ermes är du i trygga händer för en smidig och godkänd OVK-besiktning.

OVK ventilation installation in the house
Kostnadsfri Offert – Återkoppling inom 24 timmar!